Au fost alocaţi banii pentru introducerea gazului în parcul industrial din Tileagd

Consilierii judeţeni au aprobat marţi, 12 decembrie 2017, banii necesari pentru introducerea gazului în parcul industrial din Tileagd prin majorarea capitalului social al SC Parcuri Industriale Bihor SA, societatea care administrează platformele industriale din judeţ. Cei 999.700 de lei alocaţi vor fi folosiţi integral pentru introducerea reţelei de gaz în parcul industrial, însă de această investiție vor beneficia și locuitorii comunei Tileagd.

„Am avut discuții în ultima perioadă. Chiar am ajuns la avizul de racordare unde avem o sumă consistentă de plătit, peste 800 de mii de lei. Din milionul asigurat, acești bani vor fi la dispoziție. După ce astăzi și săptămâna viitoare se va face identificarea topografică a coridorului prin care va fi această conductă pusă, asigurăm în perspectivă că atât comuna cât și parcul industrial să fie alimentat cu gaz„, a declarat Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Demersurile pentru introducerea utilităților în parcul industrial din Tileagd au început în luna septembrie, iar o lună mai târziu a fost eliberat acordul de acces privind conectarea la conducta de transport gaze naturale Biharia-Aleșd. În perioada imediat următoare vor demara procedurile pentru rezervarea capacității de gaz care urmează să fie livrat prin conductă, după care se va încheia contractul cu Transgaz Mediaș.

Parcul Industrial din Tileagd are o suprafață de 9,3 hectare, iar titlul de parc industrial a fost obținut în decembrie 2016.