Autorizații pentru infrastructura de gaz în parcurile industriale din Bihor

În urma demersurilor începute la sfârșitul lunii septembrie, prinde contur proiectul privind introducerea gazului în localitățile care vor găzdui parcurile industriale ale societății Parcuri Industriale Bihor. În acest sens, în cazul Parcului Industrial Tileagd a fost eliberat acordul de acces privind conectarea la conducta de transport gaze naturale Biharia – Aleșd.

Acesta se va concretiza prin realizarea unui racord pe o lungime estimată la 2,5 km, cu o presiune nominală de 40 bar. Valoarea estimată pentru tariful de racordare este de 646.500 lei (fără TVA). În momentul de față conducerea Consiliului Județean Bihor face demersurile pentru ca sumele necesare acestei investiții să fie susținute de instituție.

În cazul viitorului Parc Industrial Săcueni a fost eliberată autorizația de executare a lucrărilor ”Creșterea integrității conductei de gaze Săcueni Nord – Stație degazolinare Abrămuț” care va fi fundamentul introducerii gazului în zonă. Aceasta presupune o investiție de aproximativ 1,5 milioane de lei și, conform discuțiilor, va fi susținută de OMV Petrom SA. Pe lângă deservirea parcului industrial investiția deschide oportunitatea introducerii gazului și pentru potențialii consumatorii din oraș.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că ”rămâne o prioritate realizarea unei infrastructuri cât mai atrăgătoare pentru investitorii care doresc să lucreze în condiții optime și susținere maximă din partea autorităților județene”.