Parcul Industrial Săcueni prinde contur

Societatea Parcuri Industriale Bihor a început demersurile pentru înfiinţarea Parcului Industrial din Săcueni. În acest sens a fost dat acordul de principiu pentru asocierea cu oraşul Săcueni care va pune la dispoziţie un teren de aproximativ 5 hectare.

În perioada următoare vor începe demersurile pentru realizarea documentaţiei de introducere a utilităţilor, urmând ca societatea Parcuri Industriale Bihor să demareze procedura de obţinere a titlului de parc industrial pentru această suprafaţă de teren.

În decembrie 2016 a fost obţinut titlul de parc industrial pentru o suprafaţă de 9,3 hectare din comuna Tileagd. În prezent se lucrează la întocmirea documentaţiei tehnice pentru introducerea utilităţilor astfel încât până la sfârşitul anului 2018 lucrările să fie finalizate.

O altă prioritate pentru societatea Parcuri Industriale Bihor este dezvoltarea şcolilor profesionale în sistem dual în apropierea parcurilor industriale mai sus menţionate, şi nu numai. În acest sens au fost identificate trei locaţii unde ar putea funcţiona aceste şcoli profesionale: Cadea, Aleşd şi Beiuş. Aceste unităţi de învăţământ dispun de infrastructura necesară însă este nevoie de lucrări de renovare a clădirilor. Administratorul parcurilor industriale din judeţ doreşte să coreleze formarea profesională a tinerilor cu profilul de activitate al marilor angajatori din aceste zone.

Tot în această perioadă Parcuri Industriale Bihor SRL are în vedere indetificarea de alte locaţii din judeţ unde există suprafeţe mai mari de 5 hectare de teren disponibile pentru investiţii pentru a dezvolta mai multe parcuri industriale.