SCHIMB DE EXPERIENȚĂ CU PARCUL ȘTIINȚIFIC ȘI TEHNOLOGIC DIN BELGRAD

Trei reprezentanți ai societății Parcuri Industriale Bihor împreună cu trei profesori de la Universitatea Oradea au vizitat Parcul Științific și Tehnologic din capitala Serbiei în perioada 28-29 august 2017. Această vizită a avut loc în contextul în care Consiliul Județean Bihor împreună cu Parcuri Industriale Bihor și Universitatea Oradea vrea să dezvolte un astfel de complex în Oradea.

Scopul vizitei a fost acela de a prelua exemplul de bună practică, de a înțelege cât mai bine funcțiunile și serviciile unui asemenea parc științific și de a aduce îmbunătățiri proiectului care va fi realizat la Oradea. Această vizită este foarte utilă pentru că societatea Parcuri Industriale Bihor va administra viitorul parc științific.

Delegația din Oradea a fost primită de doamnele Jelena Petrovic și Marina Blagojevic care fac parte din administrația Parcului Științific și Tehnologic din Belgrad. Acestea au prezentat activitatea parcului, modul de funcționare al acestuia precum și serviciile pe care le oferă companiilor. De asemenea delegația din Oradea a fost condusă într-un tur al parcului.

Complexul Parcului Științific și Tehnologic din Belgrad a fost inaugurat în 2013, are o suprafață de 6,7 hectare și cuprinde 5 clădiri desfășurate pe o suprafață de 16.446 metri pătrați. Parcul poate găzdui 100 de companii și dispune de 210 locuri de parcare.

Gradul de ocupare al parcului este 60%, astfel că în prezent în complex își desfășoară activitatea 54 de companii, dintre care 31 sunt Start-up-uri. În companiile din parc lucrează aproximativ 400 de angajați.

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea a fost introdus pe lista de investiții a Consiliului Județean Bihor. Clădirea va fi realizată din fonduri europene iar valoarea investiției este de aproximativ 7 milioane de euro.