Societatea Parcuri Industriale Bihor s-a transformat în societate pe acțiuni

Societatea Parcuri Industriale Bihor s-a transformat în societate pe acțiuni. Această decizie a fost luată pentru a respecta prevederile ordonanței 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Referitor la acționariat, societatea Parcuri Industriale Bihor SA are un nou acționar, este vorba despre orașul Săcueni. Procentele deținute de fiecare acționar în parte sunt următoarele:

  • Consiliul Județean Bihor: 61,93%
  • Comuna Tileagd: 29,23%
  • Orașul Săcueni: 8,83%.

Astfel, pe lângă cei trei membrii ai A.G.A. de până acum (Carmen Otilia Gaciu și Florian Oros, reprezentând Județul Bihor, respectiv Daniel Labai, reprezentând Comuna Tileagd), la următoarele ședințe ale Adunării Generale a Acționarilor va participa și reprezentantul Orașului Săcueni, Hegyessy Zsolt.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că ”adoptarea acestei forme juridice, specifică firmelor de interes public specializate pe administrarea parcurilor industriale, va facilita crearea condițiilor de infrastructură optimă pentru atragerea companiilor interesate de a investi în Bihor”.